Поштовани,

 

Обраћам Вам се испред пројекта Ноћ истраживача (Researchers’ Night), манифестације која се одржава под покровитељством Европске Комисије, у преко 300 градова широм Европе (http://ec.europa.eu/research/researchersnight/index_en.htm), а која је отворена и бесплатна за све учеснике. Последњих девет година се, у сарадњи са домаћим и страним истраживачима и научницима, ова манифестација одржава и у многим градовима Србије, а и овогодишња Ноћ истраживача ће се традиционално одржати последњег петка у септембру, односно 28. септембра 2018. године на Ђачком тргу испред Прве крагујевачке гимназије. Све информације и преглед прошлогодишњих манифестација можете погледати на сајту www.nocistrazivaca.rs

 

Пројекат Ноћ истраживача у Србији 2018. године, финансиран у оквиру Европског пројекта Horizon 2020, а координатори су Завод за заштиту споменика културе Крагујевац, Институт за биолошка истраживања ”Синиша Станковић” из Београда, Центар за промоцију науке из Београда и Природно математички факултет Универзитета у Нишу.

 

Главна идеја Ноћи истраживача је демистификација науке и приближавање научних концепата и начина размишљања ширем делу популације, као и упознавање са истраживачима и њиховим радом. Манифестација је првенствено намењена ученицима основних и средњих школа, иако није ограничена само на те узрасне категорије. Тема овогодишње Ноћи истраживача у Србији су „Природно и културно наслеђе‟, а замисао нам је да посетиоцима приближимо научна сазнања, социјално окружење, језик и културу. Поред тога, посветили бисмо пажњу и на значај научних идеја и истраживача, природног и културног наслеђа, као и основе економског, социјалног и образовног просперитета друштва.

 

Наведеним поводом, обраћамо Вам се са позивом да се укључите у развој идеја, као и у реализацију планираног програма:

 

1. као самостални учесник, или

2. као волонтер на већ предвиђеним поставкама.

 

Пројекат је финансиран од стране Европске Комисије, тако да су средства за израду поставки и презентација обезбеђена пројектом, док се од учесника очекује учешће са самосталним идејама, које би биле усклађене са темом. Сам догађај Ноћ истраживача је бесплатан за посетиоце и биће адекватно најављен и промовисан у медијима. На самој манифестацији нема никаквих ограничења што се тиче постављања реклама везаних за компаније и организације која би се на неки начин укључиле у покровитељство и/или спонзорисање манифестације или одређене поставке. Логои би се нашли на билтенима, флајерима и на сајту манифестације, под називом „Пријатељи‟. Примере покровитеља и сарадника можете видети на сајту пројекта.

Уколико сте заинтересовани за учешће у пројекту,
попуните одговарајући формулар:

Као волонтер на већ предвиђеним пројектима

WORD

Као самостални учесник

WORD

Формулар проследите на електронску пошту noc.istrazivaca@kulturnonasledje.com

НАПОМЕНА:

 

Рок за достављање формулара је 1. септембар 2018. године за самосталне учеснике, односно 15. септембар 2018. године за волонтере.

 

За све додатне информације можете контактирати тим Завода за заштиту споменика културе Крагујевац на број телефона 034/335-410 или на наведену e-mail адресу.

 

Искрено се надам да ћете се препознати вредности ове манифестације и укључити се.

 

 

Срдачан поздрав!

50 година Завода за заштиту споменика културе Крагујевац

Copyright © Cogent 2016. Сва права задржана - Завод за заштиту споменика културе Крагујевац